Telefoonnummer
0617007447
E-mail
info@techdokter.nl

Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

Alec van Gerwen
24 maart 2020

De meeste printers hebben ook de mogelijkheid om te kunnen scannen. Hartstikke handig, maar hoe doe je dat nou? In deze how-to leg ik je uit hoe jij documenten kan scannen.

De Microsoft Scan app

Het makkelijkst is om gebruik te maken van de Microsoft Scan app. De reden dat ik je deze adviseer is omdat deze app voor bijna elke printer werkt en eenvoudig in gebruik is. De app is overzichtelijk en zorgt ervoor dat iedereen ermee overweg kan. Deze kun je downloaden door hier te klikken. Klik op de blauwe Downloaden knop en de app zal downloaden.

Documenten scannen

We gaan nu aan de slag met het scannen van documenten. Volg hiervoor alle onderstaande stappen en zo kun jij al je papieren documenten ook online bekijken.

  • Klik linksonder op Start en zoek naar de Scan app. Als je deze niet kan vinden kun je altijd in de zoekbalk zoeken naar de app. De app herken je aan het volgende icoontje:
  • Open de Scan app en een scherm zal openen met verschillende opties. Je ziet als het goed is het volgende scherm:

  • Onder scanner kun je de printer selecteren waarvan je wil scannen. Zie je hier geen scanner staan of kun je er geen selecteren? Dan moet je een printer toevoegen.
  • Bij bestandstype kun je selecteren in welk formaat de scan moet worden gemaakt. Een PDF formaat is het meest gebruikelijk maar je kan ook voor PNG of JPEG kiezen. Dan zijn het afbeeldingen.
  • Zodra alle instellingen goed staan kun je op de Scan knop klikken. Het scannen gaat nu beginnen.
  • Als het scannen klaar is kun je de scan vinden in de scan map. De map met alle scans komt vaak bij de documenten te staan. Hier kom je door naar de Verkenner te gaan en dan in de linkerkolom op Documenten te klikken.
  • In de map staan alle scans die jij hebt gemaakt.

Op deze manier kun je gemakkelijk documenten inscannen en bekijken op je computer. Lukt het niet om te kunnen scannen, check dan of alle stappen goed zijn uitgevoerd en anders zal je de printer opnieuw moeten toevoegen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook