Hoe kan ik het beste thuiswerken?

Vanwege het coronavirus zijn veel Nederlanders aan het thuiswerken. Maar hoe kun je nou het beste thuiswerken? Ik zet alle tips voor je op een rijtje.

1. Duidelijke communicatie

Doordat je elkaar niet meer ziet gaat de communicatie op een hele andere wijze. Het is daarom belangrijk om de communicatie die er is duidelijk te hebben. Het beste kun je met elkaar overdreven communiceren. Zo voorkom je dat er onduidelijkheid ontstaat. Het is bij deze communicatie handig als je 1 communicatieplatform kiest. Er zijn hier verschillende tools voor. Denk bij deze tools aan Slack, Asana en Google Drive.

Het handigste is om met elkaar te gaan chatten. Als jij iemand belt haal je diegene uit zijn werk. Door van een chat gebruik te maken kun je zelf bepalen wanneer je iedereen zijn vragen gaat beantwoorden.

2. Tools

Het gebruik van tools kan thuiswerken een stuk makkelijk maken. Deze tools zijn er namelijk speciaal op gericht om de communicatie beter te laten verlopen. Hieronder vermeld ik er een aantal.

Communicatie

Slack is online software die als communicatiehulpmiddel kan worden ingezet. Bij Slack kun je communicatie groeperen op basis van samenwerkingen en onderwerpen. Doordat je een chat start met meerdere mensen blijven de lijntjes kort en is communicatie een stuk makkelijker. Het is een stuk gemakkelijker dan communicatie via e-mail vanwege de laagdrempeligheid. De laagdrempeligheid zorgt voor meer dynamiek in de groep, meer ideeën en dus een beter eindresultaat.

Videobellen

Maakt je bedrijf al gebruik van G Suite of Microsoft Zakelijk? Dan adviseer ik je om van de bestaande tools gebruik te maken om met elkaar te videobellen. Bij Microsoft kan dit met het programma Teams en bij G Suite met Google Hangouts. Maak je geen gebruik van deze tools dan raad ik je aan om meet.jit.si te gebruiken. Deze tool is heel eenvoudig in gebruik en kan direct door je omgeving worden gebruikt. Het is erg laagdrempelig. Je hoeft niet eens een account aan te maken om te kunnen starten. Naast deze eenvoudige tool kun je ook gebruikmaken van het bekende Zoom. Dit is ook erg laagdrempelig en wordt vaak gebruikt.

Projecten

Wil je de projecten overzichtelijk bij kunnen houden en een overzicht hebben van alle to-do’s? Dan kun je het beste Asana gebruiken. In deze tool kun je gemakkelijk zien welke taken nog moeten worden gedaan. Daarnaast zie je ook wat je collega’s doen en wat de status van een to-do is. Ideaal dus voor de thuiswerker.

3. Veilig internet

Omdat je gebruik maakt van je thuisnetwerk, kan dat een stuk minder veilig zijn dat het internet op je werk. Daarom kun je het beste gebruik maken van een VPN. Dit staat voor Virtual Private Network en zorgt ervoor dat je een beveiligde verbinding hebt. Hierdoor weet je zeker dat hackers het een stuk moeilijker zullen krijgen.

4. Goede hardware

Je zal nog wel een tijdje thuis moeten werken dus wil je graag een comfortabele werkplek. Wat enorm helpt is om een extern toetsenbord en muis te kopen en je laptop aan te sluiten op een externe monitor. Een monitor is een stuk groter dan het scherm van je laptop en werkt daardoor fijner. De muis die je het beste kan nemen is de Mx Master Pro van Logitech. Daarbij is het ook handig om een muismat te nemen.

Tot slot kun je het beste deze tips testen testen en nog eens testen. Op die manier kom je er namelijk achter wat voor jou het handigst werkt. Heel veel succes met thuiswerken!

Hulp nodig? Kies voor computerhulp op afstand >>>

Bekijk ook deze blogs

Hoe installeer ik Microsoft Office 365?

Hoe installeer ik Microsoft Office 365?

Heb je net Microsoft Office 365 aangeschaft en wil je aan de slag met de software? Volg dan onderstaande stappen om je software te installeren. Aanmelden Ga naar www.office.com/setup. Heb je al een Microsoft account, Outlook account of Hotmail account, dan kun je...

Lees meer
Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

De meeste printers hebben ook de mogelijkheid om te kunnen scannen. Hartstikke handig, maar hoe doe je dat nou? In deze how-to leg ik je uit hoe jij documenten kan scannen. De Microsoft Scan app Het makkelijkst is om gebruik te maken van de Microsoft Scan app. De...

Lees meer
Zo voeg je een printer toe op je Apple computer

Zo voeg je een printer toe op je Apple computer

Wil jij een nieuwe printer toevoegen op je Apple computer? Dat is gelukkig erg eenvoudig! In tegenstelling tot Windows hoeft er geen speciale software te worden geïnstalleerd. Dat scheelt een hoop gedoe. Om een printer toe te kunnen voegen op je Apple computer, dien...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest