Hoe kom ik in de BIOS van mijn computer?

De BIOS is het besturingsprogramma van het moederbord dat in je computer zit. Tegenwoordig heb je deze eigenlijk bijna nooit meer nodig. Het is vooral handig bij het aanpassen van de volgorde van opstart apparaten. Je kan bijvoorbeeld je computer opstarten van een USB-stick met Windows 10 erop om zo dit besturingssysteem te installeren op je computer. Het benaderen van de BIOS gaat door middel van de functieknoppen. Zodra je je computer opstart houd je direct de ESC, F2, F10, of F8 knop ingedrukt. Lukt het niet om op deze manier de BIOS te benaderen? Probeer dan heel vaak 1 van de functieknoppen achter elkaar in te drukken totdat de BIOS verschijnt. Het benaderen van de BIOS staat los van het besturingssysteem maar is afhankelijk van het merk. Hieronder lees je hoe je per merk de BIOS in komt.

BIOS van HP

Het benaderen van de BIOS van een HP laptop of desktop gaat door de F10 knop in te drukken zodra de laptop gaat opstarten. De bediening in de BIOS gaat dan door middel van de pijltjes toetsen en door F10 nogmaals in te drukken worden de wijzigingen opgeslagen en verlaat je de BIOS.

BIOS van Acer

Om in de BIOS van Acer te komen druk je de F2 of Del knop in. Als je een wat oudere laptop van Acer hebt dan kan het zijn dat je de Ctrl, Alt en Esc knop gelijktijdig moet indrukken bij het opstarten. Afhankelijk van de versie van de BIOS die wordt gebruikt, gaat de bediening met de pijltjes toetsen of de muis.

BIOS van Dell

Het benaderen van de BIOS bij een Dell laptop of desktop gaat door de F2 knop in te drukken bij het opstarten. Het is hierbij belangrijk dat de F2 knop niet constant wordt ingedrukt omdat je anders niet in de BIOS komt.

BIOS van Lenovo

Je drukt de F2 knop in op het toetsenbord om in de BIOS van een Lenovo laptop of desktop te komen. Als je direct het opstartmenu wilt aanpassen kun je ook direct F12 indrukken. Het kan zijn dat de zojuist genoemde knoppen in combinatie met de Fn knop moeten worden ingedrukt om gebruik te maken van de functietoetsen.

Bekijk ook deze blogs

Hoe installeer ik Microsoft Office 365?

Hoe installeer ik Microsoft Office 365?

Heb je net Microsoft Office 365 aangeschaft en wil je aan de slag met de software? Volg dan onderstaande stappen om je software te installeren. Aanmelden Ga naar www.office.com/setup. Heb je al een Microsoft account, Outlook account of Hotmail account, dan kun je...

Lees meer
Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

De meeste printers hebben ook de mogelijkheid om te kunnen scannen. Hartstikke handig, maar hoe doe je dat nou? In deze how-to leg ik je uit hoe jij documenten kan scannen. De Microsoft Scan app Het makkelijkst is om gebruik te maken van de Microsoft Scan app. De...

Lees meer
Hoe kan ik het beste thuiswerken?

Hoe kan ik het beste thuiswerken?

Vanwege het coronavirus zijn veel Nederlanders aan het thuiswerken. Maar hoe kun je nou het beste thuiswerken? Ik zet alle tips voor je op een rijtje. 1. Duidelijke communicatie Doordat je elkaar niet meer ziet gaat de communicatie op een hele andere wijze. Het is...

Lees meer

1 Reactie

 1. Hélène

  Hallo,
  Bedankt voor deze site.
  Ik heb een oposh laptopje.
  Na het opstarten staat er “American Megatrends” op het scherm. Dan wordt het scherm grijs en dat blijft zo.
  Mijn vraag is: wat moet ik in de BIOS veranderen om hem door te laten starten? Is dat überhaupt mogelijk?

  Ik hoop dat U mij kunt helpen.
  Vriendelijk groet, Hélène

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest