arrow_drop_up arrow_drop_down
7 januari 2020 
in Uitleg

Hoe update ik mijn computer?

Het is belangrijk om je computer up-to-date te houden. Met name voor de beveiliging is dit belangrijk. Uiteraard zorgen updates er ook voor dat je up-to-date blijft met nieuwe functies die worden toegevoegd. Vaak staat er op je computer ingesteld dat er automatisch naar updates wordt gezocht. Wil je toch handmatig checken of er een update beschikbaar is? Check dan onderstaand stappenplan.

Stap 1: naar instellingen

Klik helemaal linksonder op Start en typ vervolgens Update. Klik vervolgens op Naar updates zoeken. Het instellingen scherm opent nu en dan zie je onderstaand scherm.

Stap 2: naar updates zoeken

Klik nu op Naar updates zoeken om je computer naar updates te laten zoeken. Als er beschikbare updates zijn worden deze gelijk geïnstalleerd. Houdt er rekening mee dat je wellicht je computer opnieuw moet opstarten om de update definitief te installeren. Als dit het geval is, dan verschijnt de knop met de tekst Opnieuw opstarten onder de updates. Hier kun je dan op klikken om de computer opnieuw op te starten.

Over de schrijver
Alec van Gerwen is eigenaar van TechDokter en heeft veel ervaring in computers. Met al deze kennis helpt hij iedereen die ergens tegenaan loopt op zijn computer door middel van computerhulp aan huis, computerhulp op afstand en blogs.
Reactie plaatsen