Moet ik overstappen naar Windows 10?

Misschien heb je het wel om je heen gehoord: je moet overstappen van Windows 7 naar Windows 10. Maar moet dit wel echt? Laat ik als eerste stellen dat het sterk aan te raden is om over te stappen naar Windows 10. Windows 7 wordt namelijk helemaal niet meer ondersteund.

Sinds 14 januari 2020 ondersteunt Microsoft het besturingssysteem Windows 7 niet meer. Het systeem dat in 2009 uitkwam was erg populair. Het is uitgekomen na het niet zo gewilde Windows Vista. Het feit dat in januari 2019 er pas op meer computers Windows 10 stond dan Windows 7, geeft aan hoe populair het besturingssysteem was. Het is Windows 8 nooit gelukt om op meer computers te komen dan Windows 7. Toch staat Windows 7 op dit moment op meer dan een kwart van de computers geïnstalleerd. Al deze computers moeten nu upgraden naar Windows 10. Ik zal hieronder toelichten wat de gevaren zijn als je toch bij Windows 7 blijft.

Geen beveiliging

Je krijgt geen updates meer. Deze updates zijn noodzakelijk voor de veiligheid van je computer. Als je dus door blijft gaan op Windows 7, is de kans veel groter dat je wordt getroffen door een cyberaanval. Bij Windows 10 is het zo dat wanneer er een lek wordt gevonden, er gelijk een update wordt uitgebracht om dit lek te dichten en te voorkomen dat er slachtoffers komen door het lek. Bij Windows 7 is dit niet het geval. Er worden namelijk geen updates meer uitgebracht.

Op het moment van schrijven hoef je nog niet bang te zijn dat je te maken krijgt met een cyberaanval. Microsoft heeft namelijk nog recentelijk een update uitgebracht. Het gaat dus nog wel even duren voordat hackers een lek hebben gevonden. De kans dat je wordt getroffen door een cyberaanval stijgt naarmate de tijd vordert. Zelf raad ik aan om belangrijke taken zoals internetbankieren voor de zekerheid niet meer uit te voeren op een computer waar Windows 7 op draait.

Wat doe ik met een computer met Windows 7?

Wie een computer wil hebben waar je veilig op kan werken, moet upgraden. Je kan het beste upgraden naar Windows 10. Vaak kan dit helemaal gratis door middel van de Windows Media Creation Tool. De licentiecode van Windows 7 wordt dan gebruikt om Windows 10 te activeren.

Houdt er rekening mee dat je computer het nieuwe besturingssysteem moet kunnen ondersteunen. Wanneer je computer te oud is, dan is het aan te raden de nodige onderdelen te vervangen of een geheel nieuwe computer aan te schaffen.

Hoe lang wordt Windows 10 ondersteund?

Voor zover bekend is, wordt Windows 10 ondersteund tot 14 oktober 2025. Maak je gebruik van Windows 8? Dan kun je dat nog blijven gebruiken tot 10 januari 2023.

Bekijk ook deze blogs

Hoe installeer ik Microsoft Office 365?

Hoe installeer ik Microsoft Office 365?

Heb je net Microsoft Office 365 aangeschaft en wil je aan de slag met de software? Volg dan onderstaande stappen om je software te installeren. Aanmelden Ga naar www.office.com/setup. Heb je al een Microsoft account, Outlook account of Hotmail account, dan kun je...

Lees meer
Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

Hoe kan ik documenten scannen met mijn Windows computer?

De meeste printers hebben ook de mogelijkheid om te kunnen scannen. Hartstikke handig, maar hoe doe je dat nou? In deze how-to leg ik je uit hoe jij documenten kan scannen. De Microsoft Scan app Het makkelijkst is om gebruik te maken van de Microsoft Scan app. De...

Lees meer
Hoe kan ik het beste thuiswerken?

Hoe kan ik het beste thuiswerken?

Vanwege het coronavirus zijn veel Nederlanders aan het thuiswerken. Maar hoe kun je nou het beste thuiswerken? Ik zet alle tips voor je op een rijtje. 1. Duidelijke communicatie Doordat je elkaar niet meer ziet gaat de communicatie op een hele andere wijze. Het is...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest